STREGER OG FARVER. EN BLOG OM TEGNING OG MALING

STREGER OG FARVER. EN BLOG OM TEGNING OG MALING

Det fragmenterede menneske Nr. 4

GALLERIPosted by Ole M. Hedeager Wed, April 25, 2018 19:18:54
Så blev jeg da godt nok lig færdig med ...-“Det fragmenterede menneske Nr. 4”.
Titlen antyder lidt om budskabet på bedste filosofiske måde, at vi menneskers personligheder er bygget op omkring mange millioner af tilfældige eller ikke tilfældige begivenheder, som bestemmer vores livs baner og er i konstant forandring, deraf også maleriets opbygning.
100 *100 cm, olie, akryl på lærred


 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post17

Work in progress

NYHEDER!Posted by Ole M. Hedeager Sun, April 22, 2018 19:46:42

Work in progress...Jeg bor i den naturskønne by Klovborg, som ligger tæt den jyske højderyg nær kongernes Jelling, hvor vikingernes konger herskede over det meste af Europa og England i flere århundreder. Mange har nok ikke opdaget denne lille perle, hvor jeg bor, men stedet fortjener langt større opmærksomhed. Historiens vingesus indhylder nærmest området med de mest fantastiske fortællinger. Lad mig gøre blot nævne:- Fortidens tunge trin kan næsten høres på Hærvejen, der ligger 9 km herfra. På vejen findes bl.a Margrethediget som er et befæstningsanlæg fra jernalderen, ca 200 e. Kr.- Den jyske højderyg spottes tydeligt. Ca 9 km fra mit hjem kan man se Gudenåens udspring, der løber ud mod østkysten. Blot 300 meter fra udspringet findes Skjern Åens udspring der slutter sine snoede vandringer mod vest. Efter gammel overtro, menes der, at de underjordiske søer og floder udmunder i en speciel energi, der give videre til menneskene i form af kreativitetDet smukke bølgede landskab med de store skove omkring Klovborg, vidner om istidens seje livtag. Store slugter, frodige egne og sjove sten....hvor jeg finder inspiration, ro, fordybelse og inspiration.
 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post16

Pastel tutorial

TEGNING TIPS&TRICKSPosted by Ole M. Hedeager Sat, April 21, 2018 17:05:54
Interesseret i hvordan man laver en portræt tegning i pastel på velour papir?
Jeg lavede engang en pastel tegning tutorial i billedform, hvordan jeg anvender mine pastel blyanter til at lave et portræt på engelsk, mon ikke det stadig kan bruges...
God fornøjelse
(Ps download billedet og forstør...så kan du se hvad jeg skriver:))
 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post15

Kunne du tænke dig at vide nøjagtig hvordan, hvilke materialer og hvilken rækkefølge jeg brugte mine pastel blyanter og pastelkridt på, at male Margrethe Vestager i Danmarks bedste portrætmaler?

TEGNING TIPS&TRICKSPosted by Ole M. Hedeager Thu, April 19, 2018 18:01:42

Kunne du tænke dig at vide nøjagtig hvordan, hvilke materialer og hvilken rækkefølge jeg brugte mine pastel blyanter og pastelkridt på, at male Margrethe Vestager i Danmarks bedste portrætmaler?

Så… se med her på videoerne jeg optag for ca 6 år siden..og nogle grå hår siden, men jeg brugte nøjagtig samme opskrift som dengang...sååååee tjek det ud...
PS..Der mangler godt nok den sidste video i rækkefølgen...men det giver vist en god fornemmelse af hvordan og mad hvad man gør det...
God fornøjelse; • Comments(0)//www.unikart.dk/#post14

Tavle maling/Kalk maling lav den billigt selv!

MALE TIPS&TRICKSPosted by Ole M. Hedeager Mon, April 16, 2018 16:27:52

Kunne du også godt tænke dig at købe tavle-maling/kalk-maling til dit næste kunstprojekt eller til møblerne i huset? Men! synes det er alt for dyrt!!!

Jeg har opskriften til dig hvordan du selv laver din maling til under den halve pris af de officielle priser, nemt og ubesværet!

Malingen bruger jeg selv på lærred, møbler og andet godt, så som til mine pasteltegninger, hvor undergrunden skal være en der tager imod farverne og have "bid"
eksperimenter med det uden at blive ruineret...en "officiel" spand med 2 1/2 L koster ca 750 kr.....du kan lave en tilsvarende til ca 300 kr
God fornøjelse
(Download billedet!)
 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post13

Jeg har nok, synes jeg selv… lavet det bedste maleri længe!

GALLERIPosted by Ole M. Hedeager Sun, April 15, 2018 13:29:34

Jeg har nok, synes jeg selv… lavet det bedste maleri længe!

Det må man ikke sige men jeg gør det alligevel, med maleriet/serien har jeg endelig omsider fundet mit helt eget udtryk eller stil, om man vil! Med titlen; -“Det fragmenterede menneske Nr. 3”.

Titlen antyder lidt om budskabet på bedste filosofiske måde, at vi menneskers personligheder er bygget op omkring mange millioner af tilfældige eller ikke tilfældige begivenheder, som bestemmer vores livs baner og er i konstant forandring, deraf også maleriets opbygning.

Olie og akryl på lærred str. 60*80 cm

 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post12

Hvordan kan du lave mega fede professionelle opslag gratis og nemt til at sælge din kunst?

TIPS & TRICKS TIL KUNSTNERENPosted by Ole M. Hedeager Sat, April 14, 2018 10:05:27

Hvordan kan du lave mega fede professionelle opslag gratis og nemt til at sælge din kunst?

At få sin kunst til at ”skinne igennem ”… At få den fremhævet og nå ud overkanten (ikke værket selv, men promoveringen ), kan du på bedste og professionelle vis nem, gratis lave! Her snakker vi om forskellige former for opslag til Instagram, Facebook og mange andre medier.

Gå ind på; https://www.canva.com/ her opretter du dig selv som bruger gratis og med en guidet tour er du hurtigt i gang!

God fornøjelse….:) • Comments(0)//www.unikart.dk/#post11

Som maler eller bare interesseret kunstner, har du så også tænkt -” Hvilke farver bruger mon min ynglings kunstner i sine malerier helt ned til farvekoden?”

MALE TIPS&TRICKSPosted by Ole M. Hedeager Fri, April 13, 2018 18:17:18

Det er egentlig meget enkelt, gå ind på hjemmesiden; https://www.canva.com/color-palette/ upload din ynglings kunstners maleri eller tegning og vupti! ud spytter den de grundlæggende farver med farve kode...!
God fornøjelse...:)

 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post10

SAXO

NYHEDER!Posted by Ole M. Hedeager Wed, April 11, 2018 17:36:56
Et godt sted at købe dine kunstbøger.... • Comments(0)//www.unikart.dk/#post9

Er du kunstner og har du nogensinde stået i en situation og haft brug for en tegne reference, i form af en hånd, fod eller ansigt?

TIPS & TRICKS TIL KUNSTNERENPosted by Ole M. Hedeager Wed, April 11, 2018 16:52:10

Er du kunstner og har du nogensinde stået i en situation og haft brug for en tegne reference, i form af en hånd, fod eller ansigt?

Selvfølgelig har du det….især er det irriterende at skulle stå med sin ene hånd foran et spejl eller lignende, når man samtidigt skal tegne.

Samme irritation? Så har jeg løsningen til dig!

HANDY er et kunstnerens referenceværktøj, bestående af en drejelig 3D- hånd med en række forskellige anvendelsesmuligheder til tegning. Det indeholder også flere hoveder du kan rotere og brugerdefineret lys - fantastisk til at få grundlæggende belysning eller vinkelreference! Har du også problemer med fødder? Nå nu er der en mandlig fod til rådighed for at hjælpe dig! Perfekt til tegneserie tegnere og malere!PS; Til; Mobil eller Ipad

Download her; http://www.handyarttool.com/

 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post8

Endelig!

GALLERIPosted by Ole M. Hedeager Tue, April 10, 2018 18:00:19
Endelig tror jeg at jeg har fundet min stil! Min røde tråd i min kunst....en mere løssluppen stil hvor der er efterladt noget til fantasien Jeg blev I går færdig med mit maleri, med titlen; -“Det fragmentrede menneske Nr. 2” i mit atelier. Titlen antyder lidt om budskabet, at vi menneskers personligheder er bygget op omkring mange millioner af tilfældige eller ikke tilfældige begivenheder, som bestemmer vores livs baner og er i konstant forandring, deraf også maleriets opbygning
Olie på lærred 150 cm* 150 cm


 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post7

Har du også problemer?

TEGNING TIPS&TRICKSPosted by Ole M. Hedeager Tue, April 10, 2018 16:23:55

Som de flest andre der tegner efter foto af svigermor eller andre personligheder, har du så også problemer med at få øjnene til at sidde det rigtige sted, munden placeret i den rigtige afstand fra næsen og så videre?

Tro mig!..der findes ikke den tegner der ikke bøvler i ny og næ med dette problem uanset hvor gode de er!

Der findes dog smarte løsninger til dette….se her på blokken, jeg har en af løsningerne…det passer J • Comments(0)//www.unikart.dk/#post6

Har du som kunstner nogen sinde...?

TIPS & TRICKS TIL KUNSTNERENPosted by Ole M. Hedeager Mon, April 09, 2018 17:32:04

Har du som kunstner nogen sinde siddet i en situation og tænkt dette motiv er perfekt til et maleri eller tegning og kunne ikke rigtig find ud af hvor start og ende på motivet skulle være???

Resultatet er typisk et maleri eller tegning, hvor motivets centrale del skulle havde være mere mod midten eller til venstre…det er ikke rigtig harmonisk.

Jeg har løsningen… en motivfinder! Den er næsten gratis at lave og kan blive en uundværlig del i din tegneskuffe! • Comments(0)//www.unikart.dk/#post5

Har du ligesom så mange andre kunstnere lyst til, at gå til god gammel dags Croquis tegning for at forbedre dine tegneevner?

TIPS & TRICKS TIL KUNSTNERENPosted by Ole M. Hedeager Fri, April 06, 2018 19:39:15

Har du ligesom, så mange andre kunstnere lyst til, at gå til god gammel dags Croquis tegning for at forbedre dine tegneevner?

Men du opdagede hurtigt, at det var rasende dyrt, modellen håbløs amatør eller undervisningen lå lige om onsdagen, hvor du går til fodbold?

Jeg har løsningen til dig! Professionelle modeller, der kan når du kan og bedst af alt de er næsten gratis!

Se hvordan her;


 • Comments(3)//www.unikart.dk/#post4

At få udstillet sine billeder i et galleri, virkelig måden at tjene penge på?

TIPS & TRICKS TIL KUNSTNERENPosted by Ole M. Hedeager Thu, April 05, 2018 21:46:52

Er du også en kunstner der gerne vil leve af sin kunst og har skrevet til gallerier, der knapt nok gider at svare på dine mails eller ringe tilbage?
Tag ”sagen” i egen hånd, vi lever i en moderne tid og det kræver en moderne tilgang til at sælge og promovere som et galleri ikke er i stand til. Læs min gratis E-bog; Gode råd til den moderne kunstner! Jeg lover dig…den giver dig et nyt syn på det at være kunstner
 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post3

Hvad brugte du i udsendelsen; Danmarks bedste portrætmaler?

NYHEDER!Posted by Ole M. Hedeager Thu, April 05, 2018 17:27:22

I udsendelsen; Danmarks bedste portrætmaler som jeg deltog i brugte jeg en Ipad med et specielt gittersystem til at tegne mit maleri op med. Åbenbart er det noget der stadig vækker undren over, hvad jeg helt nøjagtigt brugte, hvor det downloades og så videre...så for at give svar på dette, lavede jeg kort efter udsendelsen en lille video som forklarede det hele...den kan du nu gense her;
 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post2

Verdens bedst trick til en kunstner til alle tider

TIPS & TRICKS TIL KUNSTNERENPosted by Ole M. Hedeager Wed, April 04, 2018 12:07:57
Prøvet det, at du ikke rigtig kunne få dit billede til at sidde i skabet?
Her er måske løsningen;

 • Comments(0)//www.unikart.dk/#post1

Danmarks bedste portrætmaler

NYHEDER!Posted by Ole M. Hedeager Wed, April 04, 2018 11:56:02

Dette er mit første blog-indlæg og den omhandler faktisk den DR udsendelse jeg var med i for nylig som hed Danmarks bedste portrætmaler. Hvis jeg skal være helt ærlig var jeg noget skuffet over at der ikke var flere reaktioner på selv udsendelsen i form af henvendelser, ordre og andet....og da jeg pludselig kunne se og høre at vinderen Rasmus Aagaard har nøjagtigt det samme problem...altså ham, der netop vandt DR1-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler, gå ud og kritiserede selv samme program, forstod jeg blandt andet hvorfor;
Lyt til programmet her; https://player.fm/series/ak-24syv-95810/kritik-af-danmarks-bedste-portraetmaler-1

 • Comments(1)//www.unikart.dk/#post0